STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona

Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili nske oblačnosti

Avaz.ba

Opasnost od odrona

Foto: Ilustracija


Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. 

- Povećana je i opasnost od odrona, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili nske oblačnosti - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela. Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Karanovac - Crna Rijeka (kanjon Tijesno), Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod, Jablanica - Mostar, Maglaj - Doboj (Mravići), Livno -Kamensko i Šešlije - Modriča.  U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez - Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 7 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 8 sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje. 

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na