SARAJEVO

Skaka i Satler podržali manifestaciju Evropska sedmica mobilnosti

Gradonačelnik Skaka je kazao da je vizija od početka mandata ove gradske administracije bilo Sarajevo kao tehnološki i ekološki osviješten pametni grad

Satler sa Skakom. Facebook

Piše: Fu. M. / Avaz.ba

23.9.2020

Sarajevo se ove sedmice priključilo brojnim evropskim gradovima koji obilježavaju Evropsku sedmicu mobilnosti.

Gradonačelnik Abdulah Skaka je kazao da je vizija od početka mandata ove gradske administracije bilo Sarajevo kao tehnološki i ekološki osviješten pametni grad.

- U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti (ESM), jučer sam se sa šefom Delegacije EU Johanom Satlerom, pridružio našim građanima u Radićevoj ulici koja je, simbolično, bila bez automobila - napisao je Skaka na Facebooku.

Vizija od početka mandata ove gradske administracije je Sarajevo kao tehnološki i ekološki osviješten pametni grad. U...

Objavljuje Abdulah SkakaSrijeda, 23. rujna 2020.

- Aktivno radimo na podizanju svijesti stanovništva o ekološkim vidovima saobraćaja i kretanja po gradu koji su ključni za budućnost evropskih gradova. Osim električnih romobila, projekat izgradnje biciklističke staze jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih saobraćajnih projekata koje vodimo. Iskreno se nadam da će naši građani prepoznati sve dugoročne prednosti njihovog korištenja i da ćemo zajedno doprinijeti stvaranju uslova koje diktira Smart Sarajevo - napisao je sarajevski gradonačelnik uz nekoliko fotografija sa ovog događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.