AKCIJE

FUP u Mostaru uhapsio dvije osobe, zaplijenjena droga i veća količina oružja, otkrivena plantaža

Oduzete dvije ručne bombe, puška, veća količina municije, tri ručne radio stanice

Pronađeno oružje. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

1.10.2020

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su u zajedničkim kooridiniranim aktivnostima sa pripadnicima Minsitarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Trebinje, a pod nadzorom Hercegovačko-neretvanskog Kantonalnog i Okružnog javnog Tužitaštva Trebinje zbog krivičnih djela uhapisli dvije osobe.

Radi se o neovlaštenoj proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija kao i više krivičnih djela počinjenih na teritoriju Republike Srpske između ostalih i krivična djela „Pustošenje Šuma“ i „Nedozvoljene epsploatacije mineralnih sirovina“ opisanih u Krivičnom Zakonu Republike Srpske.  



Oduzeta puška. Avaz

Kako saznajemp, po naredbe općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi na dvije lokacije na širem području Grada Mostara, te su lišena slobode dva lica inicijala M.M.M. (1978.) i E.M. (1972.) koje se sumnjiče za gore navedena krivična djela.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“ cca 1-2 kg, veća količina eksploziva cca 13 kg, dvije ručne bombe, puška, veća količina municije, tri ručne radio stanice, mobilni telefonski aparati, sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, a koji će biti korištteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Pronađena je i plantažu sa nasadama Indijske konoplje u vezu sa kojojm se dovode osumnjičeni M.M.M i E.M. Na predmetnoj plantaži istog dana izvršen je uviđaj, kojom prilikom je izuzeto 56 stabljika indijske konoplje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.