REAKCIJE

Čampara: SDA se morala obračunati s aferama

Čampara je, podsjetimo, jučer izbačen iz stranke SDA zbog potpisa inicijative za smjenu postojeće Vlade KS

Čampara: Dugo sam upozoravao na nepravilnosti. Arhiv

Piše: G. M.

10.10.2020

Aljoša Čampara, koji je ovih dana u centru pažnje javnosti, gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem. Komentirao je aktuelnu političku situaciju u BiH, Kantonu Sarajevo i vlastitu situaciju na političkoj sceni.

- Ja sam neko ko je već ranije upozoravao na ove devijacije, na ova dešavanja, još od ove afere „Asim“ - rekao je Čampara.

Dodao je da je epilog taj da je on isključen iz SDA a da vrh stranke brani „ove ljude koji su prouzrokovali sramotu SDA i koji su kreatori tih afera i njih su na neki način pokušali amnestirati“.

- Tako je stranka odlučila i ja nemam problem s tim. Nisam želio odustati od nekih principijelnih zahtjeva i stavova – rekao je Čampara.

Dodao je da očekivao da će SDA donijeti odluku o njegovom isključenju.

- Iznenadilo me je da SDA nije smogla snage i hrabrosti da se obračuna s ovim stvarima koje su se dešavale, i žao mi je što to nije uradila, zašto se nije obračunala s tim... To svaka normalna stranka na svijetu mora uraditi – rekao je Čampara.

Čampara je, podsjetimo, jučer izbačen iz stranke SDA zbog potpisa inicijative za smjenu postojeće Vlade KS.

Na pitanje da li bi se vratio u stranku kada bi bio pozvan, on je dogovorio negativno.

- Ne, ne bih se vratio. Prije svega, radi svih ovih dešavanja. Kako bih mogao na to pristati. Pa šta bi ljudi rekli za mene – kazao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.