NAJAVA METEOROLOGA

Pripremite se, od sutra kiša i snijeg uz dosta niže temperature

Temperatura zraka u Bosni između 6 i 12, a u Hercegovini između 14 i 19 stepeni

Za sutra je najavljeno oblačno vrijeme sa kišom, a krajem dana snijeg. Arhiv

A. Č.

11.10.2020

Prema najavama meteorologa danas se u Hercegovini, istočnim i dijelovima centralne Bosne dio prijepodne očekuje sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje. U ostatku zemlje pretežno oblačno. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.

Za sutra je najavljeno oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana i u večernjim satima na planinama se očekuje snijeg. Očekivana količina padavina u većem dijelu zemlje između 20 i 40, lokalno i do 60 l/m2.Temperatura zraka u Bosni između 6 i 12, a u Hercegovini između 14 i 19 stepeni. 

U utorak prije podne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne postepeno smanjenje naoblake. U jutarnjim satima i prije podne u većem dijelu Bosne se očekuje kiša, a na planinama snijeg. U Hercegovini kiša u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U srijedu u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne najavljeno je oblačno vrijeme. U ostatku zemlje jutro sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne i večernjim satima kiša se očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, kao i u većem dijelu Hercegovine. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.