KOLEGIJ SDA

Izetbegović: Nećemo tražiti ostavku Čampare u Vladi FBiH

Izetbegović je rekao da bi bez Čampare SDA oslabila svoju poziju u Vladi

Piše: M. Aš.

12.10.2020

Bakir Izetbegović (Kolegij SDA) - Avaz
Bakir Izetbegović (Kolegij SDA) - Avaz
Bakir Izetbegović (Kolegij SDA) - Avaz
Bakir Izetbegović (Kolegij SDA) - Avaz
Bakir Izetbegović (Kolegij SDA) - Avaz
+1

Bakir Izetbegović, lider SDA rekao je novinarima nakon sjednice Kolegija da ova stranka neće razmatrati ostavku Aljoše Čampare u Vladi FBiH.

Kako je rekao, SDA bi time oslabila poziju u Vladi. Prema njegovim riječima mandat je dobio u Skupštini KS i dovoljno je što ga je isključio Oćinski odbor SDA Centar.

Lider SDA komentirao je najavljeni sastanak Dragana Čovića i Milorada Dodika u Beogradu s Aleksandrom Vučićem. Rekao je da za sastanak nije znao i da nisu dobri jednostrani odnosno dvostranci sastanci bez treće strane.

- Vidimo srpsko-hrvatsko udruživanje. Dodik i Čović su kod Vučića, nije pozvao trojicu. Tako ne bi trebali raditi Beograd i Zagreb. Nisu to dobre poruke Bošnjacima i bh. patriotama. Ništa od toga nije slučajno. Ne bi trebali na takav način da rade i tako da obilježe 25 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma. Mora se znati da bh. tronožac ne može stajati na dvije noge. Ne znam kakva je tema, ni kakav je meni na večeri – pomalo se i našalio Izetbegović i dodao da bi se odazvao sastanku da je bio pozvan.

Istakao je da govoreći o zahtjevu za smjenu Vlade KS da ne zna hoće li doći do smjene.

Kako je rekao, Fortina vlada se samo hvalila a ništa nije radila, zbog čega je i smijenjena.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.