REAKCIJE

Marić odgovorio Nikšiću: Frustriran je jer nije dobio "Sarajevogas"

"Šestorka" se raspala i on je ostao bez svog, kako on misli - plijena, kazao Marić za "Avaz"

Zvonko Marić. avaz

Piše: Fu. M.

13.10.2020

Nakon što se samostalni zastupnik i Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić ponovo oglasio na svom Facebooku javno prozivajući zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) Zvonku Marića optužujući ga za navodni "prljavi posao za smjenu Vlade KS", pozvali smo Marića koji nam je kazao da ga Nikšićevi komentari uopće ne zanimaju.

- On je sam počeo da proziva SBB, ne znam čime izazvan. Radi se o  jednoj jačoj frustraciji gdje ne može da iskontrolira svoj bijes. Znam da je isfrustriran što je još u vrijeme "šestorke" insistirao da dobije "Sarajevogas". SDP mu je navodno trebao da da taj resor i još neke druge upravne odbore. "Šestorka" se raspala i on je ostao bez svog, kako on misli - plijena - kaže Marić.

Ističe i da Nikšić na njegove izjave u Skupštini KS reagira tek nakon nekoliko dana.

- Sve što mu u lice kažem iskreno, on to kasnije karikira. On se konsultira sa svojom bazom ili savjetnicima i reagira na moje riječi nakon pet ili šest dana. Ne treba mu pridavati poseban značaj - kaže Marić.

Zastupnik SBB-a komentirao je i Nikšićeve riječi da je neko "planirao da on i Damir  Marjanović odrade SBB-ov prljavi posao za smjenu Vlade KS preko leđa SDA.

- Ne znam kako može govoriti u ime Marjanovića. Ne vjerujem da Marjanović misli kao on. Njegova paranoja od SBB traje već dugo. Očito nam je zamjerio što nije došao do "Sarajevogasa". On misli da je njegov glas tako skup, pa ga sad pokušava prodati. Pa evo sad će imati priliku da se domogne "Sarajevogasa". Sedam ilči osam mjeseci insistirao je da dobije "Sarajevogas". Nijke u tome uspio i sad su mu svi krivi, a posebno SBB - dodao je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.