AKCIJA NETWORK

Tužilaštvo traži pritvor za Almira Čehajića Batka

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

A. Ka.

Almir Čehajić Batko

Foto: Avaz


Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Kantonalnom sudu Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Almiru Čehajiću Batku, koji je uhapšen u akciji kodnog naziva „Netwoek“. 

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva.

Osumnjičeni Davor Gaj ispitan je u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). U toku dana bit će predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Čehajić se sumnjiči da je nelegalno stekao više od pola miliona marakai i da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva. Na taj način je, prema mišljenju istražitelja, prouzrokovana šteta navedenoj firmi od 50 hiljada KM.

Davor Gaj se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja jer je bio odgovorna osoba u firmi "Otvorena mreža". Gaj se vodi kao direktor firme "City - Otvorena mreža" d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija "Udri muški" koju je vodio Čehajić Batko.

Podsjećamo, Gaj je uhapšen sinoć na sarajevskom Aerodromu.

NA VRH

Podijeli članak na