STANJE NA PUTEVIMA

Zatvoreni tuneli Vis, 25. novembar i Grab

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu Jasen, na dionici Prozor - Jablanica

A. Ka.

U toku radovi

Foto: Arhiv


Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica - Tarčin zatvoreni su tuneli Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Izvođenje radova

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se od ponedjeljka od 8 sati do petka do 16 sati obustavlja i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ - Mrkonjić-Grad. Za vrijeme obustave saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Vitez - Travnik (Bila), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), Maglaj - Doboj (Mravići), Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Na magistralnom putu Nemila - tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila će koristiti lokalnu obilaznicu, dok će vozila preko 7,5 tona koristiti alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Više o temi BIHAMK

STANJE NA PUTEVIMA
Vozači, oprez: Gusta magla i klizav kolovoz
STANJE NA PUTEVIMA
Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi
NA VRH

Podijeli članak na