ODLUKE

Od danas do 1. novembra nastava u RS online

Trivić je pojasnila da je nastava obustavljena u osnovnim i srednjim školama na sedam dana imajući u vidu da je ciljna populacija između 30 i 50 godina dob u kojoj su roditelji djece

Trivić: U školama nema širenja virusa. Srna

A. J. / Srna

26.10.2020

U osnovim i srednjim školama u Republici Srpskoj od danas do 1. novembra nastava će se odvijati online radi preventivnog djelovanja i sprečavanja pojave širenja koronavirusa.


Ministrica prosvjete i kulture RS Natalija Trivić, rekla je sinoć, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije RS, da u školama nema širenja virusa unutar istog objekta.


Trivić je pojasnila da je nastava obustavljena u osnovnim i srednjim školama na sedam dana imajući u vidu da je ciljna populacija između 30 i 50 godina dob u kojoj su roditelji djece.


Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je da je u periodu od 16. do 22. oktobra u Republici Srpskoj značajno pogoršana epidemiološka situacija.


On je istakao da je političkim partijama preporučeno da ne održavaju skupove do 1. novembra, a da pravosuđe razmatra prioritetne predmete, prvenstveno koji se odnose na zaštitu zdravlja stanovnika.


Šeranić je naveo da je na sjednici Štaba razmatrana situacija i u vezi nastave na fakultetima i za sada je stav da se nastavlja sa visokim obrazovanjem onako kako je i do sada rađeno.


- Procijenićemo sve za sedam dana i gledaćemo da što prije vraćamo određene mjere kako bi smo što više ustanovili sam nastavni proces bilo da se radi o osnovnom, srednjem ili visokom obrazovanju - pojasnio je Šeranić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.