U PROTEKLA 24 SATA

Rekord u RS, 625 novozaraženih koronavirusom, preminulo pet osoba

Institut i laboratorije su povaćali broj testiranja, rekao Zeljković

1.417 testiranih uzoraka. Ilustracija

A. J. / Srna

27.10.2020

U pojedinim lokalnim zajednicama evidentirano je pogoršanje epidemiološke situacije kada je riječ o koronavirusu i zabrinjavajući je broj pozitivnih slučajeva u odnosu na broj testiranih, istakao je danas direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Zeljković je naveo da je u protekla 24 sata u Republici Srpskoj evidentirano 625 slučajeva koronavirusa, od 1.417 testiranih uzoraka.

- Epidemiološka situacija se iz dana u dan pogoršava. Institut i laboratorije su povaćali broj testiranja - rekao je Zeljković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

On je rekao da će biti formulisan način testiranja u lokalnim zajednicama gdje kapaciteti nisu takvi da je moguće sve osobe testirati i pregledati isti dan, odnosno da će oosbe sa lakšom kliničkom slikom ostajati kući i biti u izolaciji i pratit će se njihovo zdravstveno stanje.

Zeljković je ponovio apel da su u ovakvoj situaciji najbolja zaštita maska i fizička distanca.

Epidemiolog Jela Aćimović rekla je da je u RS evidentirano pet smrtnih slučajeva u protekla 24 sata, a da je broj hospitalizovanih porastao za 56 pacijenata i sada ih je ukupno 498.

Navela je da je ovo rekordan broj potvrđenih slučajeva zaraze u jednom danu.

Ona je navela da je najveći broj novozaraženih iz Banje Luke 172, zatim iz Bijeljine 92.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.