APEL

Dječaku Filipu iz Prokuplja hitno potrebna pomoć

Rođen je sa srčanom manom i imao je tešku operaciju srca u Beogradu

Maleni Filip Kovačević preživio je tešku operaciju srca. republika.rs

Fu. M.

27.10.2020

Maleni Filip Kovačević preživio je tešku operaciju srca, a od sinoć se nalazi u teškom zdravstvenom stanju! Naime, Filip je doživio napad epilepsije, bio je nekoliko minuta u nesvijesti i zadržan je u bolnici na daljem ispitivanju.

Njegova majka Biljana Kovačević kontaktirala je našu redakciju u suzama, apelirajući na sve ljude koji su u mogućnosti da im pomognu.

Filip Kovačević je naizgled rođen kao normalna bebica. Biljana ističe da ga je redovno dojila i hranila, ali da je primijetila da nikako nije mogao da se ugoji. Odmah je znala da nešto nije u redu. Kada ga je nakon određenog vremena odvela u bolnicu, ljekari su bili šokiran što Filip i dalje ima svega 300 grama. Otkriveno je da dijete ima ventrikularni septalni defekt, urođenu srčanu manu zbog koje je morao na devetosatnu operaciju srca.

Biljana ističe da je nakon operacije sve bilo u redu. Međutim, u posjlednja tri mjeseca primijetila je da se Filip često umara. Suprug joj je savjetovao da se ne plaši i da će sve biti u redu. Ali nije bilo… Filip je doživio napad epilepsije i nalazi se nalazi u bolnici.

- Naš sin Filip je bolestan dječak od 4 godine. Rođen je sa srčanom manom i imao je tešku operaciju srca u Beogradu. Samo suprug radi, a imamo troje djece. Djeca su gladna, jer nemamo novca za hranu. Filip je veoma bolestan i potrebna nam je pomoć kako bismo kupili pumpu za terapije kiseonikom. Sve nam je potrebno - lijekovi, hrana, pelene… kazala je majka Biljana.

Apeliramo na humane i plemenite ljude i iz naše zemlje da pomognu porodici Kovačević iz Prokuplja uplatom na račun Biljane Kovačević, preko Vojvođanske banke: 325-9300703482860-97 ili stupe u direktan kontakt sa Biljanom putem njenog mobilnog telefona: +381641443379.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.