NAJAVA METEOROLOGA

Pripremite kišobrane, slijedi pogoršanje vremena

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 14 do 18, na jugu zemlje do 23 stepena

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Arhiv

A. Č.

28.10.2020

Prema najavama meteorola iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. 

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 14 do 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

U četvrtak u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Tokom noći na petak prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. 

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu do 21 stepen.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 5 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna do 20 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.