MJERE VLASTI

U više gradova protesti roditelja, ugostitelja, muzičara...

Grupa roditelja iz Bijeljine koji žele da se njihova djeca vrate na nastavu u škole danas su u centru grada počeli sa potpisivanjem peticije

Protesti građana zbog mjera vlasti. BN TV

G. M.

28.10.2020

U više gradova Republike Srpske danas su organizovani protesti građana koji se protive mjerama koje je donio Republički štab za vanredne situacije radi suzbijanja virusa korona.

Mjere Republičkog štaba za vanredne situacije najviše su naljutile roditelje đaka. Oni nezadovoljni sa današnjih protesta u Banjaluci, Bijeljini i ostalim gradovima su poručili da zatvaranje škola neće dovesti do poboljšanja epidemiološke situacije, javlja BN TV.

Nejasno im je zašto su ranije nadležni tvrdili da škole predstavljaju sigurno okruženje, da bi nakon nekoliko dana donijeli odluku o obustavljanju vaspitno - obrazovnog rada.

Grupa roditelja iz Bijeljine koji žele da se njihova djeca vrate na nastavu u škole danas su u centru grada počeli sa potpisivanjem peticije.

Osim roditeljima, mjere za suzbijanje širenja virusa korona nisu prihvatljive ni za radnike u ugostiteljsvu, kao ni za muzičare.

U Brčkom je danas održan protest upozorenja dvadesetak ugostitelja iz tog grada, koji su zatvorili lokale na dva časa jer Vlada distrikta još nije ispunila njihove ranije zahtjeve.

Edin Bećirović, predsjednik Udruženja ugostitelja Brčko distrikta, je istakao da traže hitan sastanak sa Vladom Brčko distrikta.

- Da nam uputi jedan paket mjera za pomoć jer smo prinuđeni na taj korak, poslujemo sa 20 ili 30 posto prometa i ne bježimo od mjera, sve hoćemo da ispunimo. Prvenstveno zbog naših radnika, zbog njihovih porodica. Mjere su zdravlje na prvom mjestu ali vlada mora biti svjesna da ako radimo sa 20-30 posto kapaciteta tako i plaćamo namete. Ako ne budu shvatili ozbiljno bit ćemo prinuđeni na mirne proteste ili zatvaranje objekata i slanje radnika na biro. Mi ovo ne možemo sami iznijeti - kaže ovaj ugostitelj.

Ugostitelji iz Banjaluke tvrde da će se skraćeno radno vrijeme do 22 sata i zabranjena muzika uživo odraziti na njihovu egzistenciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.