OBJAVLJENA MAPA

Pogledajte kako pratiti širenje koronavirusa u BiH

Kako su kazali iz Odbora za mikrobiologiju, na mapi je predstavljen sedmodnevni prosjek broja inficiranih virusom SARS-CoV-2 u BiH

Objavljena mapa. Agencije

A. Ka.

30.10.2020

Na inicijativu Odbora za mikrobiologiju i srodne discipline tim Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH) , tim naučnika je na volonterskoj osnovi pokrenuo projekt uspostave Epidemiološkog lokacijsko-obavještajnog sistema (ELIS) i geoportala na kome se permanentno prati stanje širenja Covida-19 u Bosni i Hercegovini. 

Kako su kazali iz Odbora za mikrobiologiju, na mapi je predstavljen sedmodnevni prosjek broja inficiranih virusom SARS-CoV-2 u BiH te dnevna odstupanja po kantonima i općinama.

- Intenzitet crvenih nijansi pokazuje koliko je broj dnevno potvrđenih (x) iznad bh. prosjeka, a plavih nijansi koliko je on ispod bh. prosjeka za pojedine administrativne jedinice

Naprimjer, najtamnija plava boja govori da općina/kanton spada u kategoriju od 0-25 posto vrijednosti od bh. prosjeka (ispod prosjeka), a najtamnija crvena boja govori da spada u kategoriju sa dva puta više potvrđenih od bh. prosjeka - pojasnili su iz Odbora.

Kartu možete pogledati ovdje.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je zabilježeno 1.449 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 30 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.