SJEDNICA

Skupština KS o "korona zakonu" i datumu za glasanje o nepovjerenju Vladi

Na prijedlog Ministarstva privrede, najkasnije u roku od deset dana od dana stupanja na snagu tog zakona donijeti poseban akt

U toku online sjednica. arhiv

Fu. M.

3.11.2020

Skupština Kantona Sarajevo će na sjednici koja je upravo počela razmatrati izmjenu Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo, tzv. 'korona zakona'.

Izmjenama se, između ostalog, propisuju uslovi i način pomoći privrednim subjektima u Kantonu Sarajevo koji zbog pandemije slabije posluju.

Dopunom tog zakona utvrđuje se da će Vlada KS osigurati finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće na nivou FBiH za juni i juli u djelatnostima kojima je rad znatno otežan, zbog posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Također je određeno da će Vlada, na prijedlog Ministarstva privrede KS, najkasnije u roku od deset dana od dana stupanja na snagu tog zakona donijeti poseban akt, odnosno kriterije o postupku finansiranja.

Na dnevnom redu sjednice je i Utvrđivanje datuma za održavanje sjednice u vezi s prijedlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo. Zastupnici "Četvorke" u Skupštini Kantona Sarajevo su 9. oktobra predali zahtjev, uz 18 potpisa, za sazivanje sjednice na kojoj bi se trebalo glasati o nepovjerenju aktuelnoj vladi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.