VREMENSKA PROGNOZA

Danas oblačno s povremenom kišom

U petak se na jugu očekuje razvedravanje u jutarnjim satima

Danas ponesite kišobrane. Arhiv

Piše: G. M.

5.11.2020

Danas će biti oblačno u većem dijelu zemlje. Povremeno će padati slaba kiša. Djelomično vedro na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C.

U Sarajevu oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C.

U petak se na jugu očekuje razvedravanje u jutarnjim satima. U većem dijelu zemlje će preovladavati oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima.

Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.

U subotu bi trebalo biti sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dosta niske naoblake i magle po kotlinama. Na planinama sunčano.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.