IAKO JE POTPISAN SPORAZUM

BPS: Ne podržavamo nijednog kandidata SDA za načelnika

Reakcija BPS-a uslijedila je nakon što je jučer Jasmin Šaljić, predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Sarajevo, potpisao sporazum kojim je podržao Semira Efendića

HaliloviĆ: Predsjednik BPS-a. Arhiv

Piše: A. J.

7.11.2020

Iz Kantonalnog odbora BPS-a Sarajevo oglasili su se, kako kažu, povodom netačnih informacija koje su se pojavile u medijima, te navode da ova politička organizacija ne podržava nijednog kandidata SDA za načelnika bilo koje općine u Kantonu Sarajevo.

- S obzirom na to da kao stranka nemamo naše kandidate za načelnike općina, nismo se željeli ni na koji način miješati u tu vrstu izbora koju smo prepustili odluci građanima, bez želje da na nju utičemo na bilo koji način - politički ili medijski.

S obzirom da je jučerašnjim medijskim spinovima, ime BPS-a grubo zloupotrebljeno, u svrhu rušenja opozicionog kredibiliteta BPS-a, ovim putem javnosti saopćavamo naš precizan politički stav.

BPS je zbog svojih političkih stavova doživjela brutalnu krađu glasova na Općim izborima 2018.godine, te bez obzira što nam prijete ponavljanjem istog scenarija - krađom mandata naših općinskih vijećnika u svim općinama Kantona Sarajevo, mi nemamo namjeru prodavati naš opozicioni kredibilitet i našu poznatu i preciznu politiku.

Pozivamo građane Kantona Sarajevo da podrže naše kandidate za općinska vijeća u Kantonu Sarajevo jer BPS na ovim izborima u Kantonu Sarajevo nudi cijelu plejadu poštenih ljudi, poznatih javnih i kulturnih radnika i zaslužnih građana Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Kantonalnog odbora BPS-a.

Reakcija BPS-a uslijedila je nakon što je jučer Jasmin Šaljić, predsjednik Općinskog odbora BPS - Sefer Halilović Novi Grad Sarajevo, potpisao sporazum kojim je podržao Semira Efendića, kandidata SDA za načelnika ove općine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.