POSJETE

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas dolazi u BiH

Višković će razgovarati sa Brnabić u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, a nakon sastanka će potpisati zajedničku izjavu u vezi sa realizacijom Projekta HES "Gornja Drina"

Brnabić: Dolazi u Banju Luku i Bosansku Gradišku. Arhiv

A. J. / Srna

13.11.2020

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i premijerka Srbije Ana Brnabić svečano će otvoriti Dom kulture u Novoj Topoli, kod Bosanske Gradiške, a svečanosti će prisustvovati član Pedsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.


Svečanost je zakazana za 12 sati, saopćeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.


Višković i Brnabić će u 12.45 sati svečano otvoriti tronamjenski objekat (ambulanta, obdanište i mjesna zajednica) u naselju Petrićevac, u Banjoj Luci.


U 13.30 sati Višković će razgovarati sa Brnabić u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, a nakon sastanka će potpisati zajedničku izjavu u vezi sa realizacijom Projekta HES "Gornja Drina".


Događajima će prisustvovati Dodik i Cvijanović.


Nakon potpisivanja zajedničke izjave, u 14.15 sati, predviđene su izjave za novinare.


Višković je juče naglasio da je riječ o kapitalnom projektu za Republiku Srpsku, te da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi za gradnju tri objekta -Buk Bijela, Foča i Paunci, koja čine hidroenergetski sistem Gornja Drina.

 

On je istakao da su obaveze Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije ispunjene, te da će u narednih nekoliko dana "Elektroprivreda Srbije" uplatiti osnivački ulog od 39 miliona KM.


- Time "Elektroprivreda Srbije" postaje partner `Elektroprivredi Srpske` u izgradnji ovog energetskog sistema, koji je više nego značajan i za Srpsku i za Srbiju - naveo je Višković.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.