VIJEĆE MINISTARA

Usvojena odluka o kriterijima za izbor nevladinih organizacija koje će zbrinjavati strance žrtve trgovine ljudima

Kriteriji definirani ovom odlukom, između ostalog, uključuju podatke o smještajnim kapacitetima, zaposlenom osoblju i sigurnosnom aspektu skloništa, kao i vrstama usluga koje se pružaju za smještaj strancima žrtvama trgovine ljudima

Vijeće ministara: Održana telefonska sjednica. Arhiv

Piše: A. J.

13.11.2020

Vijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o kriterijima za izbor jedne ili više nevladinih organizacija kojima će se rasporediti sredstva tekućeg granta "Smještaj za strance žrtve trgovine ljudima" za 2020. godinu.

Riječ je o 70 hiljada KM osiguranih Zakonom o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu na poziciji "Tekući transferi i grantovi - grantovi neprofitnim organizacijama - Smještaj za strance žrtve trgovine ljudima."

Ministarstvo sigurnosti na svojoj interent stranici i u tri dnevna lista objavit će javni poziv za izbor jedne ili više nevladinih organizacija koje će vršiti uslugu smještaja i zbrinjavanja stranaca žrtava trgovine ljudima.

Kriteriji definirani ovom odlukom, između ostalog, uključuju podatke o smještajnim kapacitetima, zaposlenom osoblju i sigurnosnom aspektu skloništa, kao i vrstama usluga koje se pružaju za smještaj strancima žrtvama trgovine ljudima.

Odluka je donesena u skladu sa Zakonom o strancima i Pravilnikom o zaštiti stranaca žrtava trgovine ljudima, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.