19 BIRAČKIH MJESTA

U Stocu izborni dan protječe mirno

Građani koji su stigli na birališta poštuju epidemiološke mjere

Piše: M. Sm.

15.11.2020

Danas u Stocu: Poštuju se mjere. M. Smajkić

U Stocu je jutros svih 19 biračkih mjesta otvoreno na vrijeme i za sada problema nema. U tom gradu je 11. 269 registriranih birača s pravom glasa, a uz četiri redovna, na terenu su i dva Covid-mobilna tima, kako nam je to rečeno u Općinskoj izborno komisiji (OIK) zbog glasača pozitivnih na koronavirus te osobe kojima je određena samoizolacija. 

Građani koji su stigli na birališta poštuju epidemiološke mjere, a očekuje se standardna izlaznost u ovom gradu od 70 posto.

Veliku izlaznost građana očekuje i aktuelni načelnik, Stjepan Bošković, koji je istaknuo da je i predizborna kampanja u Stocu, za razliku od 2016.godine, bila primjerena današnjoj situaciji i odgovornosti prema biračima.

- Očekujem da će se izborni dan u Stocu završiti onako kako završava i svim gradovima i općinama i da će nova vlast, bez obzira ko to bude, raditi za dobrobit svih ljudi - rekao je Bošković.

U Stocu je, podsjetimo, izborni proces 2016.godine zbog niza incidenata bio prekinut, nakon čega su ponovljeni izbori održani u februaru 2017.godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.