NAKON 15 GODINA

Bijeljina dobila novog gradonačelnika

Narod očekuje novu energiju, rekao je Ljubiša Petrović

Piše: Lj. Lj.

16.11.2020

Petrović: Glasači dali povjerenje. Lj. Ljubojević

Nakon petnaest godina neprikosnovene „vladavine“ Miće Mićića na čelu grada Bijeljina, glasači su na jučerašnjim lokalnim izborima, prema nezvaničnim i još uvijek nepotvrđenim rezultatima, izabrali novog gradonačelnika, Ljubišu Petrovića, ljekara u Službi hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Bijeljina.

Ljubiša Petrović (32) je bio kandidat Srpske demokratske stranke, koga je podržala i Partija demokratskog progresa.

Komentarišući pobjedu na izborima, Petrović je kratko rekao da je to, ustvari, pobjeda naroda koji je osjetio potrebu za novom energijom i novim ljudima na političkoj sceni.

- Narod bira i traži odgovoran odnos prema svim građanima i prema resursima. Narod očekuje novu energiju -  rekao je Petrović.

Njegov protivkandidat Mićo Mićić, koji je iza sebe imao podršku široke koalicije od dvanaest političkih stranaka, nije uspio da sačuva gradonačelničku funkciju.

Prema procjenama poznavalaca političkih prilika, u Bijeljini će sada nastupiti turbulentno vrijeme, jer je jedna politička opcija (SDS – PDP) dobila gradonačelnika, dok će ubjedljivu skupštinsku većinu, bar kako sada stvari stoje, sačinjavati političke stranke okupljene oko SNSD-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.