REAKCIJE

Duraković: Bude li Sanela Pašić na čelu Kantona, Dino Konaković će platiti veliku cijenu

Nije isklučeno da se 30 osoba, koliko dozvoljava Krizni štab, pojavi pred vratima NIP-a, pa da tražimo istinu, rekao Duraković

Duraković, Konaković, Pašić. Avaz

Piše: A. Čengić

24.11.2020

Nakon što se danas pojavila vijest da bi Sanela Pašić, predsjednica Uprave “Addiko Bank“, na inicijativu "četvorke", mogla biti nova premijerka Kantona Sarajevo, reagirao je predsjednik Udruženja „Švicaraca" Kemal Duraković. Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

- Jutros se pojavila informacija koja je izazvala jako veliki revolt korisnika kredita vezanih za nikad viđenih švicarskih franaka. Nažalost, izgleda da demokratija "četvorke" izlazi na vidjelo. Prema mojim saznanjima i informacijama koje sam dobio od pojedinaca vodeće "četvorke", to je maslo predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića. On stoji iza toga i neki iz "četvorke" nisu uopće upoznati o tome. Dvojica iz "četvorke" su zatečeni i to je maslo Dine Konakovića. Ukoliko se to zaista ispostavi tačnim, da stane ta žena na čelo Kantona, onda je to veliki udarac za demokratiju BiH iz razloga što je takva jedna osoba gazi po mrtvim ljudima. 

Ona igra za strane lobiste i koja će vjerovatno igrati za strane lobiste u Kantonu ili određenu grupu ljudi, a ne za građane. To je mimo svake pameti. Ljudima su jutros suze potekle, jer mi imamo ljude koji su umrli i koji su izvršili samoubistvo upravo zbog takvih Sanela. Shodno Covid situaciji, nije isklučeno da se 30 osoba, koliko dozvoljava Krizni štab, pojavi pred vratima NIP-a, pa da tražimo istinu. Je li to demokratija Dine Konakovića, demokatija "četvorke". Kao da nema sposobnih žena u Sarajevu. 

Ako treba mi ćemo im iz Udruženja dati 20 ekonomistica boljih od Sanele Pašić koje nikad nisu gazile po svojim građanima, a Dino Konaković je toliko sposoban i pametan da ih može pronaći koliko hoće. Zar da jedna koja je bila kafe-kuharica, pa se na razne načine probijala, bude na čelu Kantona, a koja je nekoliko godina studirala ekonomiju i zahvaljujući profesoru Mirku Puljiću ga i završila. Bude li zaista ovo istina, Dino Konaković će platiti veliku cijenu, to mu obećavam. I on i "četvorka" – rekao je Duraković. 

Prema pouzdanim informacijama „Dnenvog avaza“ Pašić je osoba bliska Ameru Bukviću, predsjedniku Uprave Bosna Bank International (BBI), koji važi za jednog od najvažnijih ljudi SDA u poslovnom svijetu. Bukvić je osoba posebno bliska struji Hasana Čengića i njegovoj mreži kadrova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.