POTVRĐENO

Mostar neće Fikretove respiratore

Svi anesteziolozi iz SKB Mostar, naglasila je Pandža, su potpisali izjavu kako ne žele rukovati takvim uređajima, jer nisu za kliničku upotrebu

SKB Mostar. Arhiv "Avaza"

Piše: M.Sm.

24.11.2020

Na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar odbili su respiratore koje je nabavila „Srebrena malina“, a koje ovih dana po bolničkim ustanovama širom Federacije BiH dijeli Federalna uprava civilne zaštite (FUZC).

Kako su za „Avaz“ kazali iz SKB nikakvo pismeno obavještenje o isporuci spornih respiratora koje je nabavila „Srebrena malina“ do sada nisu dobili.

- Telefonskim putem smo obaviješteni da bi nam trebali biti isporučeni donirani respiratori od strane Civilne zaštite FBiH, ali smo mi tu ponudu odbili, jer po procjeni naših anesteziologa takvi uređaji ne mogu biti od pomoći našim pacijentima. 

Naprotiv, postoji opravdana sumnja da mogu ugroziti njihovo zdravlje - kazala nam je Adrijana Pandža, portparol SKB Mostar.

Svi anesteziolozi iz SKB Mostar, naglasila je Pandža, su potpisali izjavu kako ne žele  rukovati takvim uređajima, jer nisu za kliničku upotrebu. 

Pandža je dodala da je u toku proces nabavke za dodatnim respiratorima koji je pokrenula SKB Mostar, a u kojoj, trenutno,na raspolaganju imaju 65 respiratora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.