BIHAMK

Vozači oprez, smanjena vidljivost zbog guste magle

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce

Kolovoz je mokar i klizav. Ilustracija

Piše: A. J.

25.11.2020

Na dionicama u višim planinskim predjelima, na prilazima tunelima i preko mostova iz BIHAMK-a upozoravaju na poledicu na kolovozu. Poteškoće vozačima jutros pričinjava gusta magla, koja smanjuje vidljivost ispod 100 metara.

Vidjljivost je smanjena u zapadnoj Bosni, na području Sarajeva, Glamoča, Bosanskog Grahova, kao i na putnim pravcima: Jajce-Donji Vakuf, Maglaj-Žepče, Konjic-Jablanica, Kupres-Šuica i Srebrenik-Orašje. I u tim područjima kolovoz je mokar i klizav. U jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini skreće se pažnja na povremeno jake udare vjetra. Apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu te da na put ne kreću bez zimske opreme.


Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.


Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.


U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).


Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje) Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.


Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati.


Povodom Dana državnosti BiH večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.