EPIDEMIJA

Koronavirus ušao u Gerontološki centar Kantona Sarajevo

Trenutno je 8 korisnika i 6 uposlenika zaraženo i u izolaciji

Gerontološki centar KS. Arhiva

Piše: H. J. I.

28.11.2020

U Gerontološkom centru Kantona Sarajevo trenutno je zaraženo i u izolaciji 8 korisnika i 6 uposlenika ove ustanove od kojih su neki imali i težu kliničku sliku, potvrdila je za „Avazov“ portal direktorica Centra Melisa Alibašić-Hadžić.

-Pokušavamo da korisnike smjestimo na sve moguće načine u KCUS i da dobijemo potporu Domova zdravlja. I oni su opterećeni, i njihovo osoblje je u izolacijama tako da to jako teško funkcioniše. Naš liječnik vodi najbolju moguću brigu oko naših pozitivnih korisnika ali morate razumjeti da su naši korisnici u godinama i da ih je zaista teško sačuvati ako je teža klinička slika- izjavila je Alibašić-Hadžić.

Od početka pandemije do danas, dva korisnika Gerontološkog centra su preminula od posljedica koronavirusa.

-Imali su blage simptome, povišenu tjelesnu temperaturu, naravno zvali smo odmah da ih testiraju a informaciju da su pozitivni na COVID-19 smo dobili nakon njihove smrti- rekla je Alibašić-Hadžić.

Posjete Gerontološkom centru su i dalje zabranjene. Korisnici smiju posjećivati svoje porodice, ali se kod njih moraju zadržati 15 dana i pri povratku moraju imati negativan test na koronavirus.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.