REAKCIJA

Ahmetović za "Avaz": Ovo je samo jedan dio izbornog inžinjeringa, pozivamo CIK da poništi izbore u Srebrenici

Većina Srebreničana zna da se na stotine ličnih karata kod par pojedinaca nalazi u torbama koje dijele, kaže Ahmetović

Ahmetović: Ovo se mora zaustaviti. Arhiv

Piše: M. Aš.

1.12.2020

Sadik Ahmetović, šef izbornog štaba koalicije "Moja adresa Srebrenica“, kazao je danas za "Avaz" komentirajući hapšenja u Srebrenici, da "pozdravlja u ime inicijative moja adresa Srebrenica naredbe Tužilaštva BiH o procesuiranju izbornih krađa u Srebrenici.

 - Ovo je samo jedan dio izbornog inžinjeringa i izbornih krađa i prevara koji je pratio izborni proces u Srebrenici. Pozivam SIPA-u i Tužilaštvo BiH da nastave svoje aktivnosti i spase integritet i legitimitet izbora u Srebrenici. Većina Srebreničana zna da se na stotine ličnih karata kod par pojedinaca nalazi u torbama koje dijele. Na dan izbora fiktivnom glasačima, veliki broj je onih koji nemaju dokumenata u BiH, a glasaju u Srebrenici kao i sumnje da se lične karte i zahtjevi za izdavanje dokumenata u Srebrenici i Skelanima odvijaju bez prisustva osoba koji su vlasnici ličnih dokumenata - kaže Ahmetović.

Kako nam je rekao, ovo je samo niz  nepravilnosti i zloupotreba koje se moraju u pravosudnim institucijama otvoriti i procesiuirati. 

-  Pozivamo CIK da poništi izbore u Srebrenici kako bi spasili suverenitet BiH u Srebrenici koji je očigledno politički okupiran iz Beograda - rekao nam je Ahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.