REAKCIJE

CIK: Javni servis RTRS kontinuirano plasira neistine i dezinformacije

Iz CIK-a demantirali navode RTRS-a da je Suad Arnautović, član CIK-a "lično na protokol predao" zahtjev za ponavljanje izbora u Srebrenici

A. J.

CIK: Poštovati Izborni zakon

Foto: Arhiv


Centralna izborna komisija BiH je na 86. (hitnoj) sjednici održanoj 19. novembra ove godine usvojila zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u osnovnim izbornim jedinicama Doboj i Srebrenica, o čemu je javnost obavještena putem saopćenja za javnost kao i putem UŽIVO prenosa sjednice CIK BiH (live streaming).

- I pored navedenog Javni servis RTRS dana 30.11.2020. godine u Dnevniku 2 i 3, ne bazirajući se na zvanične informacije iz Centralne izborne komisije BiH pored ostalog navodi da je dr. Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije BiH "lično na protokol predao" zahtjev za ponavljanje izbora u Srebrenici. Navedeno je potpuna neistina, što narušava lični ugled dr. Arnautovića i kredibilitet Centralne izborne komisije BiH - saopćeno je iz CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH poziva Javni servis RTRS da poštuje odredbe člana 16.9 Izbornog zakona BiH u kojem se, pored ostalog, navodi da su Javni elektronski mediji dužni besplatno i u potpunosti objavljivati radio i TV spot, saopćenja i informacije Centralne izborne komisije BiH kako bi birači bili informirani o svim aspektima izbornog procesa.

Više o:

CIK RTRS
NA VRH

Podijeli članak na