KOMENTAR DANA

Sramota!

Ni odluka Predsjedništva SDP-a da raspusti Općinski odbor u Srebrenici i isključi Bektića ne može sprati ljagu

Miralem Aščić. AVAZ

Piše: Miralem Aščić

2.12.2020

Ono što su mediji, bh. javnost i pojedine političke stranke godinama upozoravali, da su izborne nepravilnosti u Bosni i Hercegovini više nego očigledne, organizirane, smišljene i uvezane, jučerašnja akcija Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prema nalogu Tužilaštva BiH, i dokazala je!

Vrijeme je odavno bilo za to. Dosta se čekalo i guralo pod tepih.

No, sramota je tim veća što su u izbornim prevarama na štetu Bošnjaka učestvovali i sami Bošnjaci, članovi SDP-a, a sve kako bi pogodovali pobjedi Mladena Grujičića za načelnika Srebrenice.

Ni odluka Predsjedništva SDP-a da raspusti Općinski odbor u Srebrenici, isključi iz stranke Begu Bektića, uhapšenog i osumnjičenog za izborne prevare, neće sprati ljagu s ove stranke. Šteta je skoro pa nepopravljiva! Politički pogotovo osjetljiva, ako se uzme u obzir da je Srebrenica mjesto genocida nad Bošnjacima.

Izdajnici, prevaranti, prodali ste Srebrenicu, samo su neki od jučerašnjih komentara izrevoltiranih građana i Srebreničana. Svi tvrde da su pisali, upozoravali da se prevara sprema. I na kraju se to ispostavilo tačnim.

Grujičić je postao načelnik, članovi SDP-a su se prodali za dva odbornička mjesta, svjesno učestvujući u kriminalnim radnjama. Ukradene su stotine identiteta, fiktivno prijavljenih u Srbiji za glasanje poštom, a sve za glasove u korist Grujičića.

Vrijeme je da Centralna izborna komisija (CIK) ispravi nepravdu i poništi izbore, a Tužilaštvo kazni i procesuira odgovorne. A SDA, koja sada traži ostavku Nermina Nikšića, lidera SDP-a, treba podsjetiti da i oni imaju svog Begu Bektića - Asima Kambera, moćnika i operativca iz Krajine koji je godinama učestvovao u izbornim nepravilnostima, zbog čega je nedavno i hapšen prema nalogu Tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.