SKANDAL

Uhapšen predsjednik SDP-a u Srebrenici

Vrh stranke osumnjičen da je krao glasova za Grujičića

Bego Bektić, predsjednik OO SDP Srebrenica. Arhiv

Piše: D. H.

1.12.2020

Predsjednik Opštinskog odbora SDP Srebrenica Bego Bektić, kandidat te stranke za odbornika u Srebrenici Enver Hamzić i njihov aktivista Muamer Sandžić uhapšeni u Srebrenici.

Oni su osumnjičeni za organizirani kriminal u vezi sa izbornim prevarama. Krali su identitet bh. džavljima koje su, potom, prijavili u Srbiji kako bi obezbijedili sigurni glas za Mladena Grujičića i SDP BiH.

Bektić je bio nosilac liste SDP-a za odbornika u Skupštini Opštine Srebrenica i on je osumnjičen da je bio organizator kriminalnih radnji zbog kojih je SIPA jutros provela akciju u tom gradu.

Bego Bektić je, utvrdili su istražitelji SIPA-e, preko Sevleta Alića pribavio kopije ličnih karata četiri člana porodice Delić koji žive u Njemačkoj, te ih je registrovao u Srbiji. Predsjednik srebreničkog SDP-a osumjičen je da je ukrao identitet Rame Alića, Pembe Alić, Himze i Ramiza Avdića, Šefika Alića, Bajre Zukanovića i drugih srebreničkih Bošnjaka koji žive u Francuskoj, Americi i Danskoj. Sve ih je, potom, prijavio na fiktivne adrese u Srbiji kako bi sebi, kao kandidatu za odbornika u Skupštini Opštine Srebrenica, te Mladenu Grujičiću, kao kandidatu sa načelnika Srebrenice, obezbijedio sigurne glasove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.