SVEČANOSTI

Američki general Erik Foklestad novi šef NATO štaba u Sarajevu

Iz Američke ambasade u našoj zemlji zahvalili su se dosadašnjem komandantu NATO štaba u Sarajevu, generalu Vilijamu Edvardsu

Sa današnje svečanosti. Twitter

Fu. M.

4.12.2020

Na današnjoj svečanosti prijenosa ovlasti, brigadni general Erik Foklestad (Eric) preuzeo je zapovjednu dužnost NATO snaga u Sarajevu od dosadašnjeg brigadnog generala Vilijama Edvardsa (William Edwards).

Iz Američke ambasade u našoj zemlji zahvalili su se dosadašnjem komandantu NATO štaba u Sarajevu, generalu Vilijamu Edvardsu za njegov neizmjeran doprinos reformama u BiH.

- Hvala brigadnom generalu Vilijamu Edvardsu za njegovu predanost u podržavanju reformskih ciljeva u BiH za sigurniju i sigurniju budućnost - navedeno je.

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric) zahvalio je Edvardsu na njegovom angažnamu i rezultatima, te poželio dobrodošlicu Folkestadu u njihov tim.

Veliko hvala brigadnom generalu Williamu Edwardsu na iskazanom liderstvu na čelu NATO Bosnia and Herzegovina i predanoj...

Objavljuje United States Embassy to Bosnia and HerzegovinaPetak, 4. prosinca 2020.

Admiral Robert Burk (Burke), komandant Komande savezničkih snaga Napulj obratio se na ceremoniji online, istakavši da je misija NATO Štaba Sarajevo važna – stabilnost i reforme u Bosni i Hercegovini doprinose miru u cijelom regionu.

- NATO Štab Sarajevo pomaže Bosni i Hercegovini već 15 godina da stvara bolju budućnost i nastavit će to raditi i dalje – predani smo reformama na kojima će biti izgrađena stabilna i sigurna Bosna i Hercegovina današnjice i sutrašnjice - kazao je Burk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.