OGLASIO SE NA FB

I akademik Kurtćehajić demantirao laži portala SB

Kako kaže, svi osnivači „Eurohaus Investa“ su izgubili svoj nemali novac koji su uložili kao osnivački kapital zbog toga što je „Eurohaus invest“ pao u stečaj, a da pritom nisu ostvarili ni jednu KM profita

Suad Kurtćehajić. Arhiv

Piše: D. H.

10.12.2020

Profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu prof.dr. Suad Kurtćehajić demantirao je, također, danas lažne informacije Slobodne Bosne u vezi sa akcijom „Profit“ i poslovanjem kompanije „Eurohaus“ u kojoj je bio suvlasnik. 

Kurtćehajić se oglasio na društvenim mrežama ističući da kompanija u kojoj bio suvlasnik zajedno sa firmom „Avaz d.o.o.“ se ne može dovesti u vezu sa bilo kakvm nezakonitostima niti sa aktuelnom istragom. On je, također, spomenut u članku koji je danas objavljen na portalu „SB“, a u kojem je izneseno niz neistina i lažnih konstrukcija. 

- Nema nezakonitih poteza firme „Eurohaus invest“. I ona nema nikakve veze sa akcijom „Profit“. Ona je propala zbog ekonomske krize u svijetu počevši od 2008. godine koje su dovele do pada svih dionica koje je tada firma kupovala, ali i lošeg, ali ne i nezakontog rukovođenja. I ne može se dovesti ni u kakvu vezu osim povezivanja imena osnivača sa osnivačima koji su zbog poptpuno drugih poslova uhapšeni u akciji „Profit“ – navodi akademik Kurtćehajić. 

Kako kaže, svi osnivači „Eurohaus Investa“ su izgubili svoj nemali novac koji su uložili kao osnivački kapital zbog toga što je „Eurohaus invest“ pao u stečaj, a da pritom nisu ostvarili ni jednu KM profita. 

- Ja sam ostao jedan od osnivača do stečaja i uložio sam 108.600 KM i sve mi je propalo. Ali, ponovit ću da „Eurohaus invest“ nema nikakve veze sa akcijim profit i nezakonitostima koje su dovele do nje tako da je ovaj članak Asim Metiljević brzopleto dao u javnost, a da nije uvezao stvari – napisao je akademik Kurtćehajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.