OSIGURAN NOVAC

Izgradnja aerodroma Trebinje na proljeće naredne godine

Popović je rekao da su pripremne aktivnosti za izgradnju tog aerodroma u toku, te podsjetio da je formirano i preduzeće "Aerodrom Trebinje"

Uskoro još jedan aerodrom u BiH. Ilustracija

G. M. / Srna

10.12.2020

Izgradnja aerodroma Trebinje trebala bi početi na proljeće naredne godine, za šta je u budžetu Srbije za 2021. opredijeljeno pet milijardi dinara (83.094.688 KM), najavljeno je danas u Beogradu poslije sastanka ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđa Popovića i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislava Momirovića.

Popović je rekao da su pripremne aktivnosti za izgradnju tog aerodroma u toku, te podsjetio da je formirano i preduzeće "Aerodrom Trebinje".

On je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Momirovićem, zahvalio Srbiji za podršku Republici Srpskoj u realizaciji brojnih projekata, te naglasio značaj razvoja infrastrukture za ekonomski napredak.

On je napomenuo da je sa Momirovićem razgovarao i o izgradnji mosta preko Save u Rači, kao i o izgradnji autoputa od Rače do Bijeljine u dužini od 17,1 kilometar, te izgradnji brzog puta od Sarajeva, preko Pala, do Vrdnika.

Popović je istakao da u regionalnim okvirima nije potrebno ni govoriti o ekonomskim koristima u slobodnom protoku ljudi i bržem transportu robe, te je u tom kontekstu pozdravio i inicijativu "mini-Šengen".

Momirović je naveo da je u budžetu Srbije za narednu godinu opredijeljeno pet milijardi dinara (83.094.688 KM) za izgradnju aerodroma Trebinje.

- Plan je da radovi počnu u drugom kvartalu naredne godine. Možemo da kažemo i na proljeće - najavio je Momirović.

On je izrazio zadovoljstvo što je razgovarano o brojnim infrastrukturnim projektima, uključujući i izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.