PODIGNUTA OPTUŽNICA

Šta Tijana Ajfon radi dok se u BiH vodi proces protiv nje

Maksimović se nalazi u Srbiji, pitanje je hoće li se odazvati na pozive bh. pravosuđa

A. Č.

Maksimović: Odmara na planini

Foto: Instagram


Sud BiH jučer je potvrdio optužnicu koja Tijanu Maksimović, starletu iz Srbije tereti za počinjenje krivičnog djela međunarodno navođenje na prostituciju.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Tijane Maksimović, poznatije kao Tijane Ajfon, rođene 1992. godine u Rumi, državljanke Srbije, prije dvije sedmice. 

Trereti se da je, krajem maja 2020. godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Kako se navodi u optužnici, Maksimović je zajedno sa navedenim osobama, dana 27. maja za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko Save, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine. 

Nakon potvrđivanja optužnice, vrlo brzo će biti zakazano izjašnjenje o krivnji. Maksimović se nalazi u Srbiji. Pitanje je hoće li se odazvati na pozive bh. pravosuđa.

Prije dvije sedmice Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu, a jučer je i potvrđena.

Za to vrijeme starleta uživa na Kopaoniku.

NA VRH

Podijeli članak na