LIDER SBB-a

Radončić: Mi smo davno rekli, podjela Mostara nadvoje je podjela BiH natroje

Ja mislim da možemo dati novu snagu jedinstvenog Mostara, kazao je Radončić

M. Smajkić

Fahrudin Radončić, lider SBB-a BiH, danas je posjetio Mostar. On je, uoči predstojećih lokalnih izbora u najvećem gradu na Neretvi, koji će biti održani u nedjelju, 20. decembra, u Centru za kulturu održao sastanak s predstavnicima „Koalicije za Mostar 2020“, koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS. 

Nova snaga

- Vi znate da sam ja prije nekoliko mjeseci predložio da idemo sa ovom koalicijom. Ja mislim da možemo dati novu snagu jedinstvenog Mostara, da ovo može biti tačka spajanja Federacije, da će to biti vlast koja brine o sudbini ovog grada, a ne o podjeli budžeta i najvažnije je da svi građani izađu, glasaju i daju povjerenje onima za koje misle da će ga opravdati i da je vrijeme konflikata nešto iz čega smo naučili da to ovaj grad košta zaostajanja, podjele i tako dalje. Mi smo davno rekli: „Mostar nadvoje znači podjela Bosne i Hercegovine natroje“ i mi to ne treba da dozvolimo - kazao je Radončić u izjavi za novinare uoči sastanka. 

Sastanku je prisustvovao i nosilac gradske liste Koalicije, dr. Zlatko Guzin, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je formirana ovakva koalicija.

Respektabilne stranke i kandidati

- Riječ je o respektabilnim strankama i kandidatima na našim listama. Nisam političar i politička ličnost, ali sam, na molbu predstavnika svih stranaka Koalicije, prihvatio ovu ulogu, da budem nosilac gradske liste, jer to smatram svojom obavezom prema ovom gradu i prema ljudima koji u njemu žive. Nadam se da ću, koliko je god u mojoj moći, pomoći i učiniti sve da postignemo najprije što bolji rezultat, a onda, nakon izbora, da odmah krenemo na posao i da zajedno radimo - obratio se dr. Guzin na sastanku. 

Više o temi Fahrudin Radončić

NA VRH

Podijeli članak na