DIPLOMATIJA

Lavrov danas nastavlja službenu posjetu BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primit će Lavrova u zgradi Predsjedništva BiH u 9 sati

Lavrov u dvodnevnoj posjeti BiH. Avaz

Piše: G. M.

15.12.2020

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov danas nastavlja dvodnevnu posjetu BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primit će Lavrova u zgradi Predsjedništva BiH u 9 sati.

Nakon toga, Lavrov će se sastati sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Bit će održana ceremonija potpisivanja Plana konsultacija između Ministarstava vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije za period 2020/2021.

Lavrov se jučer, po dolasku u BiH, već sastao sa Dodikom u Istočnom Sarajevu. Sagovornici su se dotakli brojnih tema, a između ostalog razgovarali su o Dejtonskom sporazumu, Uredu visokog predstavnika, NATO-u i euroatlantskim integracijama BiH, kao i saradnji u više područja.

Nakon toga, Lavrov se sinoć sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te EU i NATO putu Bosne i Hercegovine, kao i 25. godišnjici Dejtonskog mirovnog sporazuma. Također su govorili o ekonomskoj saradnji i bilateralnim odnosima te stanju vezano za epidemiju koronavirusa.

Lavrov danas završava posjetu našoj zemlji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.