NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Šta su uvjeti za evropski novac?

Za "Avaz" govore stručnjaci o inicijativi koja je dobila podršku na Parlamentu BiH: Smanjenje PDV-a: Populizam ili stvana pomoć privrdi?

Avaz.ba

16.12.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Šta su uvjeti za evropski novac?

Proslavljena novinarka  CNN-a Kristijan Amanpur (Christiane Amanpour) i bivši američki predsjednik Bil Klinton (Bill Clinton) bili su među govornicima na jučerašnjoj konferenciji koju je povodom 25. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma organiziralo Evropsko vijeće za međunarodne odnose (ECFR). Poručili su da je Džo Bajden veliki prijatelj BiH. Pročitajte koje su još poruke uputili.

Na današnjoj sjednici  Vijeća ministara jedna od tačaka dnevnog reda je i nacrt memoranduma o razumijevanju između Evropske unije kao zajmodavca i Bosne i Hercegovine. Riječ je o makrofinansijskoj pomoći za našu zemlju u iznosu do 250 miliona eura, kao pomoć u borbi protiv koronavirusa. Pročitajte šta su uvjeti za evropski novac?

Komentar dana pisala je Meliha Smajkić: Jedinstven Mostar.

Pročitajte zašto je profesor Univerziteta „Johns Hopkins” Danijel Server pručio da je Lavrov podržao secesioniste.

Ličnost dana je Sergej Lavrov: Diplomatski autogol.

S mjerama koje su trenutno na snazi i epidemiološkom situacijom,  doček Nove godine u BiH, prema svemu sudeći, bit će veoma skroman. O slavlju na otvorenom niko ni ne razmišlja, a još samo pojedini hoteli i klubovi traže način da zabave ipak bude i najavljuju programe koje bi uskladili s mjerama koje su na snazi. Pročitajte sa kakvimk se dilemama susreću ugostitelji, ali i kakva će pravila važiti za građane.

Za "Avaz" govore stručnjaci o inicijativi koja je dobila podršku na Parlamentu BiH: Smanjenje PDV-a: Populizam ili stvana pomoć privrdi?

Na stranama Crne hronike donosimo sve detalje jučerašnje pucnjave u centru Sarajeva.

Analizirali smo jesenji učinak FK Sarajevo, a bavili smo se i reprezentacijom. Otkrivamo s kim će se u petak pregovarati oko selektorske pozicije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.