VREMENSKA PROGNOZA

Danas oblačno vrijeme

Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje

Danas oblačno u Bosni, na jugu će biti nešto sunčanije. Ilustracija

G. M.

16.12.2020

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje.

Po kotlinama i uz riječne tokove, u jutarnjim satima sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. U nižim dijelova grada u jutarnjim satima i prije podne moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 6 stepeni.

U četvrtak je u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije se očekuje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 stupnjeva.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostatku Bosne jutro oblačno uz postepeno razvedravanje. Nešto sunčanije očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni.

U subotu se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.