PREDSJEDNIK SBB-a

Radončić: Šta će našim biračima Čeda, Plenković, Vučić, Vulin, Davutolu, Erdoan

Najlicemjernije je to što spomenuti domaći političari javno i “patriotski” prigovaraju svojim rivalima na njihovim predizbornim inozemnim gostima, a, pri tome potpuno zaboravljaju svoja jednako problematična gostoprimstva

N. Aj.
  • Jovanović i Komšić, Izetbegović i Erdoan, Dodik i Vučić te Čović i Plenković

    Jovanović i Komšić, Izetbegović i Erdoan, Dodik i Vučić te Čović i Plenković

    Foto: Printscreen


Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić oglasio se na društvenim mrežama povodom posjete Željka Komšića Mostaru uoči izbora u gradu na Neretvi te dolaska njegovog savjetnika Čedomira Jovanovića, pa se osvrnuo i na ostale aktere političke scene u BiH, koji, također, često traže "pomoć" od političara iz drugih zemalja.

Status prenosimo u cijelosti:

- Željko Komšić danas iz Beograda dovodi Čedomira Jovanovića u Mostar. Dragan Čović, iz istih predizbornih razloga, iz Zagreba dovodi Andreja Plenkovića. 

Milorad Dodik u izbornim kampanjama koristi beogradske goste, od Aleksandra Vučića do Aleksandra Vulina, a Bakir Izetbegović iz Ankare stalno traži i dobiva predizbornu pomoć Davutolua ili sada Redžepa Tajipa Erdoana!

Najlicemjernije je to što spomenuti domaći političari javno i “patriotski” prigovaraju svojim rivalima na njihovim predizbornim inozemnim gostima, a pri tome potpuno zaboravljaju na svoja jednako problematična gostoprimstva.

Zato je i Mostar pokazao da je došlo vrijeme da se u elaboracijama budućih izbornih pravila i procesa zakonski onemogući da Bosna i Hercegovina i dalje bude politički poligon paternalističkih mešetarenja i poništavanja njene državnosti i suverenosti. I to od onih koji imaju ustavnu obavezu da je predstavljaju i štite.

Možda svi oni dobiju nešto veći broj birača za sebe, ali Bosna i Hercegovina sigurno gubi na svom prestižu, državnoj snazi i suverenosti.

Više o temi Fahrudin Radončić

KOMENTAR DANA
Začarani krug
NA VRH

Podijeli članak na