ODLUKA FEDERALNE VLADE

Grant od 11,78 miliona eura za izgradnju dionice Tarčin - Ivan

Za realizaciju ove odluke i izvještavanje zaduženi su Federalno ministarstvo finansija i JP „Autoceste FBiH d.o.o. Mostar“, svako u okviru svoje nadležnosti

Osiguran novac za dodatne kilometre autoputa. Arhiv

G. M.

22.12.2020

Federacija Bosne i Hercegovine prihvatila je danas grant namijenjen za finansiranje Projekta Koridor 5C „Mediteranski koridor CVC: Bosna i Hercegovina cestovna interkonekcija s Hrvatskom, poddionica i Tarčin - Ivan“ po Sporazumu o grantu zaključenim u Sarajevu 29. jula ove godine između BiH i Evropske investicijske banke (EIB) u iznosu do 11.780.000 eura.

Sredstva granta će biti korištena za realiziranje projekta izgradnje približno 4,9 kilometara duge nove dionice autoceste, uključujući dva mosta i odmorište u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Za realizaciju ove odluke i izvještavanje zaduženi su Federalno ministarstvo finansija i JP „Autoceste FBiH d.o.o. Mostar“, svako u okviru svoje nadležnosti.

 Data je saglasnost za zaključivanje Supsidijarnog sporazuma između korisnika i Federacije i Sporazuma o pod-grantu između Federacije i JP „Autocesta FBiH“ za ova sredstva.

Za potpisivanje Supsidijarnog sporazuma i Sporazuma o pod-grantu, ovlaštena je federalna ministrica finansija, saopćeno je iz Vlade FBiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.