PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić: Zašto sam ja "migrant", a Sebija nije

Ipak, da se podsjetimo i toga, Mektićeva vojska i njegova stranka SDS, sa osuđenim ratnim zločincima i koljačima Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem na čelu, uopće nas nisu dijelili

A. Jamaković

24.12.2020

Fahrudin Radončić. Instagram

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), oglasio se danas na Instagram profilu. 

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Nakon što sam jučer postavio više preciznih pitanja Draganu Mektiću (o tome šta je sa "dilovanjem" droge supruge direktora OSA-e, porocima "male Jasmine", kupovini njenog mega stana i drugim porocima, šta je sa njegovom optuženičkom klupom i tome da postoje tvrdnje da za 4.000 KM godinama radi kao saradnik OSA-e), isti je providno pobjegao od odgovora i polemike.

Ukratko, u par redaka nepismenog odgovora me ponovo, što bi valjda za mene trebalo biti uvredljivo i iritirajuće, nazvao "migrantom" i čovjekom iz Gusinja.

Umjesto razmjene eksponiranih činjenica o njemu i njegovim medijsko-političkim mentorima, došli smo do toga da nas pripadnik genocidne vojske RS, lažljivi političar koji se prizemno udvara Sarajevu i Bošnjacima, a, istovremeno, ne priznaje genocid u Srebrenici, usred nekada okupiranog i porušenog Sarajeva, koji smo zajedničkom šehidskom krvlju odbranili od njegove vojske, bez imalo srama sada dijeli na podobne i nepodobne Bošnjake.

Ipak, da se podsjetimo i toga, njegova vojska i njegova stranka SDS, sa osuđenim ratnim zločincima i koljačima Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem na čelu, uopće nas nisu dijelili.

Naprotiv, zajednički su nas, nemilice i srednjovjekovno ostrašćeni, brutalno ubijali, tukli, silovali i držali u logorima i pod okupacijom.

Od političara koji je medijima u RS davao ratničke i duboko antibošnjačke izjave tipa "da živi za dan kada će lično uhapsiti sina Alije Izetbegovića zbog ratnih zločina nad Srbima" - Mektić se, iz razloga koji krije, pretvorio u dvorsku slugu Osmana Mehmedagića i njegovog dinastičkog šefa.

Zaista, moram se javno upitati, kako sam ja to za Mektića ili Bakirovo propalo glasilo "Slobodna Bosna" migrant, a Sebija Izetbegović, koja je, baš kao i ja, rođena u Crnoj Gori, nikako nije?

Ali, to je već ozbiljna unutarbošnjačka tema.

U njoj, doušnicima, negatorima genocida i "dodavačima" ksenofobičnih lopti, nema mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.