NOVI GRADONAČELNIK

Objava Draška Stanivukovića: Banja Luka će opet biti ćirilična

Dodao je da će njegovo opredjeljenje kao gradonačelnika Banje Luke biti „čitava strategija i pravac koju će definirati, a sve u cilju očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća“ njeguje ovo pismo

Stanivuković dao poklon predsjedniku udruženja "Baštionik". Facebook

G. Mrkić

26.12.2020

Novi gradonačelnik Banje Luke danas je ponovo iznenadio mnoge objavom na društvenim mrežama. On je objavio status na Facebooku koji je naslovio „Banja Luka će opet biti ćirilična“.

- Drvenu azbučnu ploču, kao simbol moje velike želje da u što većoj mjeri očuvamo naše pismo, poklonio sam danas predsjedniku humanitarnog udruženja „Baštionik“ Predragu Adamoviću. Kao gradonačelnik donio sam još jednu naredbu koja se tiče naše Ćirilice, a to je da od danas svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj – napisao je Stanivuković.

Dodao je da će njegovo opredjeljenje kao gradonačelnika Banje Luke biti „čitava strategija i pravac koju će definirati, a sve u cilju očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća“ njeguje ovo pismo.

On će, dodao je, koristiti svoj autoritet kao gradonačelnika Banje Luke da na natpisima pored imena javnih preduzeća, kao što je slučaj sa Eko Toplanom, koji su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilica verzija.

- Grad Banja Luka će imati jednu veliku širinu kada je u pitanju saradnja sa humanitarnom udruženjem „Baštionik“, tako i sa humanitarnim organizacijama „Crveni krst“, „Caritas“ i „Merhamet“, a ja ću kao gradonačelnik nalaziti načina da pomažemo svima, za Banja Luku, važnim organizacijama i udruženjima - napisao je.

Prije nekoliko dana u razgovoru s biskupom Komaricom dogovorili su brojne važne projekte koje će Grad i biskupija zajedno s organizacijom „Caritas“ realizirati u narednom periodu, dodao je.

Pozvao je sve Banjalučane da svojim mali, ali iskretnim prilogom predstojeće praznike učine radosnijim, kako sebi tako „ljudima na Kosovu kojima je ta pomoć potrebna“.

Ova objava Stanivukovića izazvala je mnogo komentara, među kojima i brojne negativne reakcije na društvenim mrežama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.