PODNIJELI ZAHTJEV

Stevandić: Bošnjaci omalovažavaju sve što ima veze sa Srbima

To su učinili sada kada je to potpisano sa Srbijom koja im je prvi komšija, koja je ulagala u BiH, rekao Stevandić

Stevandić: Šef Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Arhiv

A. Čengić

28.12.2020

Šef Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je da ''Bošnjaci stalno pokušavaju onesposobiti, da omalovažavaju ili da se negativno odnose prema svemu što ima veze sa Srbima, Republikom Srpskom i Srbijom".

Komentirajući zahtjev 24 poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Ustavnom sudu BiH zbog odluka Republike Srpske o utvrđivanju uvjeta za dodjelu koncesija za izgradnju hidroelektrana na rijeci Drini u općini Foča, Stevandić je rekao da je nevjerovatno kako se "nisu sjetili da tako nešto predlože kada je bio potpisan predugovor sa njemačkim koncernom "Erve" na mnogo veći zahvat i novčani iznos". 

- To su učinili sada kada je to potpisano sa Srbijom koja im je prvi komšija, koja je ulagala u BiH i gdje živi veliki broj Bošnjaka, bilo u Sandžaku bilo u samom Beogradu - rekao je Stevandić.

Dvadeset i četiri poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podnijela su danas zahtjev Ustavnom sudu BiH zbog odluka entiteta Republika Srpska o utvrđivanju uvjeta za dodjelu koncesija putem pregovaračkog postupka za izgradnju i korištenje hidroelektrana "Buk Bijela", "Foča" i "Paunci" na rijeci Drini, u općini Foča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.