MUP KS

Tri osobe uhapšene zbog pokušaja ubistva 25-godišnjaka u Sarajevu

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo

M. Aš.

MUP KS: Obaviješten i dežurni tužilac

Foto: Arhiv


U općini Novo Sarajevo sinoć je teško povrijeđen 25-godišnji muškarac, a policija je zbog pokušaja ubistva uhapsila tri osobe.

Kako je saopćeno iz MUP KS, sinoć  u 21,20 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lica: L.Č., rođen 2001.godine, A.Č., rođen 2002.godine i S.G., rođen 2002.godine, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju). Isti su navedenog dana u 19,40 sati u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, oštrim predmetom nanijeli teške tjelesne povrede licu A.S., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a ptom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a također je pronađeno i izuzeto sredstvo izvršenja – nož. Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim - rečeno je iz MUP KS.

Više o temi MUP KS

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na