NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ogorčenje zbog kašnjenja vakcina

Ogorčenje zbog kašnjenja vakcina: Kantoni preuzeli stvar u svoje ruke i krenuli u direktne pregovore sa "Pfeizerom". Vlasti ZDK zatražit će i angažman UNDP-ja, rekao je dr. Zaid

Piše: D. H.

10.1.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte:


Ogorčenje zbog kašnjenja vakcina: Kantoni preuzeli stvar u svoje ruke i krenuli u direktne pregovore sa "Pfeizerom". Vlasti ZDK zatražit će i angažman UNDP-ja, rekao je dr. Zaid. 


Komentar dana pisao je Danijal Hadžović,  "Bauk građanske Bosne". 


Saznajemo: Travničanin mora u zatvor zbog prevare teške 60 KM. Iako je riječ o minornom iznosu, sud nije imao milosti. Osuđeni Nezir Genjga je u tri navrata na dvije pumpe nasuo gorivo i nije platio. Zbog svega je osuđen na tri mjeseca, jer je sud ocijenio da je riječ o drskom ponašanju.


Objavljujemo fotokopije tekstova koje objavljivala "Slobodna Bosna". Kako je ovaj propali sedmični bilten medijski prostor davao izdajniku i ratnom zločincu Fikretu Abdiću, a provodio neviđenu hajku i medijski linč nad herojom odbrane BiH Mehmedom Alagićem.

Na stranicima globusa čitajte o stravičnoj nesreći u Indoneziji. Avion sa 62 ljudi koji je poletio iz Džakarte se srušio u more. Nesreća se desila svega četiri minute nakon polijetanja. Španiju pogodila najsnažnija oluja u posljednjih 50 godina. Zahvaljujući Twitteru, Tramp dobio novi ideju za biznis: Da li će pokrenuti vlastitu platformu za društvene medije?

Ličnost dana je proslavljeni bh. pjesnik i scenarist Abdulah Sidran.

Otkrivamo: Analitičar Draško Aćimović o sporazumu s EU: Koje reofrme BiH mora sve provesti da dobije 250 miliona eura. 

Osam dana nakon nezapamćene tragedije u Posušju, Fra Leko govori o nesreći koja je rasplakala cijeli region. 

Memorijalni centar u Srebrenici u Saradnji s BIRN-om predstavio novi projekat: Snimljene priče 100 osoba koje su preživjele genocid. Osim videozapisa preživjelih i žrtava genocida, sakupljeni su i razni predmeti, koji će činiti muzejsku zbirku.,

U Sarajevu klanjanja dženaza Tariku Heliću, jednom od najpoznatijih radijskih i TV voditelja koji nas je napustio prerano.


Tragedija u Vodicama kod Ljubljane. Mladi Bosanac Aldin Melić poginuo je prilikom utovara kamiona tokom obavljanja svojih radnih zadataka. 
Djevojka iz Laktaša koja je na Badnji dan rafalala iz kalašnjikova privedena zbog izazivanja opće opasnosti.

Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa odrazila se i na rad muzeja. Onaj najčuveniji, Luver u Parizu, u prošloj godini izgubio više od 90 miliona eura. 

Na stranicama "Jet Seta" čitajte: prošlo je već pet godina od smrti legendardnog Dejvida Bouvija. Svijet i dalje pjeva njegove pjesme. Jovana Joksimović bacila se u glumačke vode, dobila je ulogu u filmu "Toma".


Na stranicama sporta čitajte:
Zvjezdan Misimović razrješava dileme o "slučaju Aldin Hasić": Zmaj je bio i ostače.

Nakon neočekivanog poraza, rukometna reprezentacija večeras igra odlučujući meč za odlazak na Evropsko prvenstvo. Reprezentativac Alen Ovčina poručuje: Možemo dosta bolje od onoga u Polvi. 

Mladi Ermin Demirović bio je prvo ime jučerašnje utakmice 15. kola njemačke Bundeslige između Frajburga i Kelna, koju je njegov tim dobio 5:0. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.