DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Ko u šteku drži milion vakcina

Otkrivamo i da će uskoro biti objavljen tender za posljednju fazu radova: Mostarski ’Alkatraz’ trebao bi biti izgrađen do početka 2023.

Piše: Avaz.ba

25.7.2021

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Ko u šteku drži milion vakcina.

Na posljednjoj sjednici Vijeća ministara BiH saopćeno je da je u našu zemlju do sada došlo 1.596.560 doza vakcina. U BiH je, prema podacima entitetskih zavoda, utrošeno 611.141 doza vakcina.Gdje je još milion doza i ko ih čuva.

Od bh. vlasti se traži provođenje definiranih reformi: MMF spreman na nove razgovore o kreditu za BiH.

Komentar dana pisao je Nermin Demirović: Navika je čudo.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko (Inzko) nametnuo je izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH, prema kojima će negatori genocida, ali i svi oni koji opravdavaju ili na bilo koji način veličaju pravomoćno presuđene ratne zločine morati u zatvor. Ovu odluku je, s pravnog aspekta, za „Avaz“ komentirao ugledni advokat Vlado Adamović.

Član Centralne izborne komisije (CIK) BiH, prof. dr. Suad Arnautović za „Avaz“ je objasnio kako Inckova odluka može promijeniti izborni proces i negatorima genocida ugroziti fotelje. 

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" pročitajte i poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ličnost dana je Dunja Knežević: Poštovanje i u modnoj džungli.

Otkrivamo i da će uskoro biti objavljen tender za posljednju fazu radova: Mostarski ’Alkatraz’ trebao bi biti izgrađen do početka 2023.

U najvećem gradu na Neretvi jučer je, nakon više od decenije, održana čuvena „Šlaufijada“ - spuštanje šlaufom niz rijeku Neretvu, čiji su pobjednici Nidal Efica i Farik Repeša. Utrka je započela ispod mosta Bunur, a završila ispod Starog mosta, a prva tri mjesta nagrađena su i novčanom nagradom od 100, 70 i 50 KM.

Na stranama Crne hornike pročitajte: Ko je iz "škorpiona" pucao u Dubrovačkoj ulici u Mostaru te ko je napao federalnog inspektora u Neumu.

Na stranama Sporta pročitajte analizu šefa stručnog štaba švicarske Lozane „Ouchy“, Mostarca Mehe Kodre nakon pobjede njegovih „Rođenih“ protiv favoriziranog atinskog AEK-a.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.