VREMENSKA PROGNOZA

U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini kiša

Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su zbog hladnog i tmurnog vremena, praćenog padavinama

Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6. Arhiv

A. Jamaković

11.1.2021

U našoj zemlji danas se očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini povremeno i ponegdje sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevna od -4 do 1, na jugu od 4 do 8 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.


U Sarajevu oblačno vrijeme povremeno sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura oko -3, dnevna oko -1 stepen.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su zbog hladnog i tmurnog vremena, praćenog padavinama. Sa poslijepodnevnim satima biće malo ugodnije, uz djelimičnu stabilizaciju. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Hroničnim bolesnicima problem bi mogao predstavljati i porast zagađenosti zraka, izraženije u gradskim sredinama.

I sutra povremeno sa slabim snijegom. Arhiv

Sutra oblačno. U Bosni je moguć povremen i slab snijeg. U Hercegovini poslije podne postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni je moguće provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu od 0 do 4, a dnevna od 0 do 4, na jugu od 5 do 9 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.