PROJEKTI

Muzur i Terzić ozvaničili radove, počinje izgradnja važne saobraćajnice za Sarajevo čija vrijednost je 23 miliona KM

Izgradnjom predmetne saobraćajnice omogućit će se bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C sa mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama

Piše: Ad. A.

13.1.2021

Ozvaničen početak radova - Avaz
Terzić i Muzur s predstavnicima Euroasfalta - Avaz
Ozvaničen početak radova - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Direktor JP "Autoceste Federacije BiH" Adnan Terzić i načelnik općine Ilidža Nermin Muzur, sa predstavnicima izvođača radova, firmom "Euro-Asfalt" obišli su lokacuju na kojoj će početi izgradnja sarajevske zaobilaznice.

 Radi se o izgradnji posljednjeg dijela Sarajevske obilaznice, poddionice, LOT-3B, kao sastavnog dijela Koridora 5C.

Izgradnjom predmetne saobraćajnice omogućit će se bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C sa mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama.

Izgradnjom ove saobraćajnice omogućit će se bolja saobraćajna povezanost lokalnog stanovništva, ističe načelnik općine Ilidža Nermin Muzur.

- Drago nam je da se ovakvi projekti uopšte dešavaju i moram kazati da sve što bude u nadležnosti općine će biti riješeno u što kraćem roku - kazao je Muzur.

Vrijednost ugovora je 23.283.000 KM sa PDV-om.

- Duž cijele trase će biti urađeno sve kako bi lokalnom stanovništvu omogućili neometan život - istakao je direktor Euro-Asfalta, firme koja je izvođač radova, Hamed Ramić.

Građevinska sezona počinje 1. marta, a mašine će već tada biti na terenu kako bi pripremili sve za početak izgradnje, poručio je Adnan Terzić direktor JP Autocesta FBiH i naglasio kako je ovaj lot samo mali dio posla koji trenutno obavlja ovo javno preduzeće. 

Terzić također ističe da je za blagovremeno okončanje radova na dionici potrebna podrška lokalne zajednice, vlasnika instalacija poput PTT-a, elektro i vodovodnih instalacija, kanalizacije i drugih urbanih instalacija.

-Najbitnije je da smo nakon tri godine pokušavanja uspjeli dodijeliti ugovor, koji u prvom redu treba da obezbijedi da poslovni ljudi, firme i građani, a koji gravitiraju ka ovom području, prestanu biti taoci nesposobnosti administracije da završi potrebne projekte. Konačno smo odabrali izvođača i potpisali ugovor i vjerujem da neće biti problema kada su u pitanju rokovi - kaže Terzić.

Na pitanje novinara kada bismo mogli očekivati kompletiranje koridora 5 C, Terzić ističe da čim krene izgradnja dionice i tunela Prenj bit će potrebno pet do šest godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.