STANJE NA PUTEVIMA

Saobraća se po vlažnom kolovozu, upozorenje na poledicu

Magla smanjuje vidljivost na području Kupresa, Livna i Glamoča

A. Č.

Apel na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu

Foto: Ilustracija


Na putevima u BiH jutros se saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na području Kupresa, Livna i Glamoča. Na mjestimične sniježne nanose upozoravamo na dionici Tomislavgrad-Šuica. 

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na magistralnom putu Livno-Šuica (na prevoju Borova Glava) upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na