FORMIRAJU SE TIMOVI

Domovi zdravlja u RS spremaju se za vakcinaciju

Tim će biti zadužen za organizaciju, sprovođenje vakcinacije protiv Covida-19, praćenje i izvještavanje o realizovanoj vakcinaciji u ustanovi

Očekuju se prve doze. Ilustracija

A. Č. / Nezavisne

19.1.2021

U domovima zdravlja u Republici Srpskoj u kojima će se sprovesti vakcinisanje protiv koronavirusa kažu da formiraju timove za njeno povođenje.

Iz Doma zdravlja Banja Luka, za Nezavisne, ističu da su trenutno u procesu priprema za predstojeću vakcinaciju protiv Covida-19. 

- Ispred naše ustanove imenovan je tim za sprovođenje vakcinacije koji čine jedan doktor specijalista epidemiologije, dva doktora specijaliste porodične medicine, glavna sestra/tehničar ustanove i nadzorna sestra/tehničar za poslove vakcinacije Centra za vakcinaciju - ističu iz Doma zdravlja.

Dodaju da će tim biti zadužen za organizaciju, sprovođenje vakcinacije protiv Covida-19, praćenje i izvještavanje o realizovanoj vakcinaciji u ustanovi. 

- Oni će proći edukaciju organizovanu od strane Instituta za javno zdravlje Republike Srpske, kako bi navedenu edukaciju održali drugim radnicima koji će sprovoditi vakcinaciju u našoj ustanovi - kažu iz Doma zdravlja Banja Luka. će timove činiti epidemiolog i sanitarni inženjer. 

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, kazao je da je plan vakcinacije pripremljen te da bi već danas trebao da bude dostavljen Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS kao i Štabu za vanredne situacije RS na razmatranje. Ističe da će se vakcinacija vršiti u domovima zdravlja širom RS. 

- Ali kada govorimo o masovnoj vakcinaciji, moramo razmišljati o dvoranama i organizaciji na neki drugi način, odnosno, kada dođu veće količine, na koji način će biti vršeno vakcinisanje građana - kaže Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.